top of page
IMG_0499_edited_edited.png

CHALLENGES VOOR JONGEREN 6-18JR

Tijdens onze Challenges ontwikkelen jongeren op speelse wijze 21ste eeuwse soft en hard skills. Deze zijn cruciaal voor de toekomst van werk en het gewone leven.
Door te doen, leren ze te leren omdat ze dit zelf willen. Een jongere leert eigen talenten kennen en krijgt zo een beter zelfbeeld. Wat weer bijdraagt aan het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid.

Challenges voor Jongeren 12-16jr: Programma's
HA1n+C+BTI2zIQ3ghZli2g_edited.jpg

SNEAKER CHALLENGE

Duik in de wereld van creativiteit!  

Ontwerp en maak jouw future sneaker met design thinking, tech en natuurlijk circulair.

De allereerste #SneakerChallenge2019 was op het Marineterrein Amsterdam 15-19 juli 2019. Jongeren hebben deze vijfdaagse challenge met een dikke 8 gewaardeerd! De aftermovie.

SPARK CHANGE CHALLENGE

Heb jij het beste duurzame of circulaire idee? En word jij de volgende ambassadeur van jouw school?
Tijdens deze Challenge gaan jongeren met design thinking ideeën en of concrete oplossingen bedenken en prototypen rondom een zelf gekozen thema. Einde van de Challenge kiezen de jongeren de winnaar. Het winnende idee gaat gerealiseerd worden en als ambassadeur houd jij de school scherp en de aandacht op duurzaamheid.

Image by Hunter Landis
Image by Tina Dawson

NIET ALLEEN EEN STOEL!

Tiny houses zijn helemaal in! Mede door het gebrek aan woonruimte. In deze Challenge ga je een tiny house bouwen. Niet alleen een tastbaar miniatuur prototype, ook een virtuele versie! En zelf bedenken welke praktische functie(s) bijvoorbeeld een stoel nog meer zou kunnen hebben.

NEXT STOP MARS

Gefeliciteerd, jullie zijn geselecteerd als allereerste bewoners van Mars! Er hebben nog nooit mensen gewoond en dus mogen jullie alles zelf bedenken. Hoe gaat jullie toekomstige planeet eruit zien? Er is geen supermarkt en wat gaat jullie eten vandaan komen? En energie? School?

adult-adventure-couple-732894.jpg
Schermafbeelding%202020-01-08%20om%2018.27_edited.jpg

TECH BEANIE MUTS MAKEN

Maak de blits met jouw unieke zelfgemaakte tech beanie!
Creatief denken, ontwerpen, zelf maken, programmeren met de Micro:bit; het zit er allemaal in. Natuurlijk ook hier weer duurzaam en circulair. Van je afgedragen lievelingstrui naar jouw favoriete nieuwe muts.

Challenges voor Jongeren 12-16jr: Programma's
bottom of page